Napraforgóhéj pellet

Az utóbbi években egyre nagyobb az érdeklődés az egyszerűen kezelhető, tiszta tüzelési megoldásokra, mint a pellet, vagy a brikett. A pellettel való fűtés olcsó és környezetsemleges fűtési mód, ezért  is emelkedik világszinten a pellet kereslete évi 30%-kal. Előnye továbbá, hogy kényelmes, biztonságos és folyamatos meleget adó fűtési mód. 

A fapellet mellett a napraforgómag héjából készült pellet is kiváló fűtőanyag, ezért egyre inkább növekszik a népszerűsége. Az ára sokkal kedvezőbb, mint a fapelleté, viszont a fűtőértéke magasabb! Fenntartható, megújuló energiaforrás, mert az amúgy is mezőgazdasági hulladékként jelentkező napraforgómaghéj újrafelhasználásával készül. Nagy előnye, hogy a tüzelőként való használat során nem keletkezik káros égéstermék.

A napraforgóhéj pellet paraméterei: átmérő: 8 mm; granulátum hossza: 10-40 mm; nedvességtartalom: 10-11% alatt; fűtőérték: 18-20 MJ/kg, hamutartalom: max. 2,5%.

A napraforgóhéj pellet előnyei:

  • kiváló fűtőérték, magasabb mint a fa pelleté,
  • költséghatékony „olcsó” fűtőanyag,
  • a fa pelletnél alacsonyabb ár,
  • környezetbarát, vegyi anyag mentes,
  • száraz fűtőanyag, azonnal felhasználható,
  • sokáig, szinte korlátlan ideig tárolható száraz helyen,
  • jól szállítható, kis helyen is tárolható,
  • könnyen pakolható,
  • pellet kazán, pellet égőfej szükséges az elégetéséhez,
  • 1 m3 gáz kiváltására  2 kg pellet elégséges! 

Hogyan fűtsünk napraforgóhéj pellettel?

A pellettel való fűtéshez érdemes modern, automatizált mozgórostélyos pellett égőfejet,ilyenégőfejjel szerelt kazánt választani, melyek korszerű fűtési megoldások. A napraforgóhéj pelletet a kevésbé érzékeny égőfejekkel rendelkező felhasználóknak ajánljuk, a kicsit magasabb hamutartalom miatt. Az általunk ajánlott Venma égőfejek,és ezekkel szerelt Kamen pellet kazánok kiválóan alkalmasak a napraforgóhéj pellettel való tüzelésre, takarékos, biztonságos és hatékony fűtést tesznek lehetővé. Kazánjaink teljesen automata pellet égőfejjel vannak felszerelve,  gazdaságos, gondozásmentes működésűek, magyar nyelvű érintőképernyős vezérlő egységgel, programozhatóak akár több napra előre. Wifi rendszerrel távvezérelhetőek is opcionálisan. A jó pellet kazánok hatásfoka rendkívül kiemelkedő 92-95 %,ezt egyetlen más rendszer sem tudja megközelíteni! Érdeklődjön szaktanácsadóinknál! 

Napraforgó pellet vásárlás:

Érdemes a téli pellet tüzelőt megbízható helyről már nyáron megvásárolni, mert ekkor kedvező áron juthat hozzá a vásárló, mint az idényben, amikor megnövekszik a kereslet. Az Alföldi Akác Depóban raktárkészletről, 15 kg-os, vagy BigBag zsákokban akár azonnal, házhozszállítással is kérheti téli tüzelőjének kiszállítását. Ipari felhasználók ömlesztett kamionos kiszolgálását is vállaljuk, kedvezményes árakon. Kollégáink szívesen segítenek Önnek!

Érdekel a napraforgó pellet