Az “Alföldi Lenke foglalkoztatási programja” címmel, GINOP 5.1.7-17-2019-00407 azonosítószámú projekt  megvalósítása történik az Alföldi Lenke Szociális Szövetkezetnél.

Projektinformációk:

  • Kedvezményezett neve: Alföldi Lenke Termelő és Szolgáltató Szociális Szövetkezet
  • A projekt címe: Alföldi Lenke foglalkoztatási programja
  • A megvalósítás időszaka: 2020. október 1. – 2022. január 1.
  • A szerződött támogatás összege: 28 382 600, –  forint
  • A támogatás mértéke (%-ban): 94,63 %

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt keretében  az Alföldi Lenke Termelő és Szolgáltató Szociális Szövetkezet fejlesztésével olyan gazdasági tevékenységeket kívánunk végezni, amelyek ötvözik az üzleti és a szociális/társadalmi szempontokat és munkalehetőséget teremtenek elmaradott gazdasági mutatókkal bíró kistelepülésen.

Az Alföldi Lenke Termelő és Szolgáltató Szociális Szövetkezet a GINOP-5.1.7-17 Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése program céljaival összhangban a társadalmi célú gazdaság foglalkoztatási lehetőségeinek kialakítását, piacképes szolgáltatások előállítását tűzte ki célul a projekt megvalósítása során. A szervezet célja, hogy fenntartható társadalmi vállalkozásként gyakorlatban is segítse hátrányos helyzetű személyek munkaerőpiacra történő reintegrációjának  elősegítését piacképes kereskedelmi és faipari termékek, szolgáltatások előállításával. A pályázati projekt keretében 4 fő hátrányos helyzetű személy foglalkoztatás valósul meg. A projekt keretében az alábbi eszközök beszerzésére kerül sor: mobil garat, serlges felvonó, zsákoló big bag kiszerelő sor (mérlegállvány, szállítógép, varrógép). A beszerzendő eszközök hozzájárulnak, hogy a szervezet versenyképes faipari termékeket tudjon előállítani.